Rolnik Polski

Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >RODO >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Przekaż gospodarstwo, weź pien ... GRUSZKA – jesienny owoc ... Domowe sposoby na suszenie grz ...
Od 28 września do 27 października 2018 r. można składać wnioski o przyznanie pomocy w ramach poddziałania 6.5 "Płatności na rzecz rolników kwalifikujących się do system ... ...

Wrzesień i październik nie muszą kojarzyć się wyłącznie z marznącymi dłońmi i obniżoną odpornością. To przecież doskonały czas i ostatnia chwila na ...

© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność