Rolnik Polski

Wtorek
19-6-2018

25 tydzień
Czas letni
Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Będą ułatwienia w rejestracji ... Nie będzie zmiany współczynnik ... Ile, jakie, dlaczego? Ciekawie ...

W Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi został opracowany projekt ustawy o zmianie ustawy o systemie identyfikacji i rejestracji zwierząt, który ma na celu zmniejsze ...

W odpowiedzi na wystąpienie Zarządu Krajowej Rady Izb Rolniczych z dnia 25 kwietnia 2018 r. o zmianę współczynnika stosowanego do wyliczania powierzchni poplonów w r ...

Ile warzyw spożywają Polacy, a ile zalecają instytucje zajmujące się żywieniem? Jak komponować posiłki, by realizować te zalecenia? Dlaczego warto jeść warzywa? Opow ...

© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność