Rolnik Polski

Czwartek
29-6-2017

26 tydzień
Czas letni
Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Rzepak - czym kierować się w d ... Bogucki ogłasza dopłaty do zak ... Film o zasklepianiu gleb ...
Aktualnie producenci rzepaku dokonują wyboru materiału siewnego pod nowe zasiewy. Zastanawiają się, które z odmian najlepiej sprawdzą się w ich gospodarstwach. Oczywiśc ...

Komitet Stały Rady Ministrów przyjął projekt rozporządzenia, który zakłada wprowadzenie dodatkowych mechanizmów, w tym pomocy dla producentów mleka w formie refundac ...

W ramach realizacji projektu RECARE (Preventing and remediating degradation of soils in Europe through land care) Zespół Zakładu Gleboznawstwa Erozji i Ochrony Grunt ...

© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność