Rolnik Polski

Niedziela
22-4-2018

16 tydzień
Czas letni
Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Nawożenie kukurydzy ... Umowa i ubezpieczenie dla prac ... Ustawa Prawo łowieckie - szaco ...
Kukurydza ze względu na wysoki potencjał plonowania pobiera duże ilości składników pokarmowych i wody z gleby, dlatego jej nawożenie musi być właściwie zbilansowane. Pr ...

Sejm RP uchwalił dziś ustawę, która wprowadza nowy rodzaj umowy cywilnoprawnej oraz ubezpieczenie zdrowotne i wypadkowe dla pracowników sezonowych. ...

W związku z wejściem w życie w dniu 1 kwietnia 2018 r. ustawy o zmianie ustawy Prawo łowieckie oraz niektórych innych ustaw oraz pojawiającymi się ...

© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność