Rolnik Polski

Wtorek
23-1-2018

04 tydzień
Czas zimowy
Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Spotkanie dotyczące zapewnieni ... Dwa sposoby na walkę z emisjam ... Znakowanie krajem pochodzenia ...
W dniu 9 stycznia br. w siedzibie Głównego Inspektoratu Ochrony Roślin i Nasiennictwa odbyło się spotkanie Głównego Inspektora z przedstawicielami:
...
... Przekazujemy do konsultacji projekt rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) ustanawiającego zasady stosowania art. 26 ust. 3 Rozporządzenia (UE) nr 1169/2011 Parlament ...
© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność