Rolnik Polski

Kursy walut
 
>Strona główna >O portalu >Regulamin >Reklama >Ogłoszenia >RODO >Kontakt
RolnikPolski.pl
home

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
2008-10-21

Bezpieczeństwo i higiena pracy przy uboju zwierząt i przetwórstwie mięsa.
 
 
Pracownicy z uszkodzonym naskórkiem rąk nie powinni być dopuszczeni do pracy wymagającej bezpośredniej styczności z przetwarzanym surowcem, półproduktem i produktem.
Niedopuszczalne jest:
1)wykonywanie czynności pracy z długimi, polakierowanymi lub naklejonymi paznokciami u rąk,
2)noszenie biżuterii i ręcznych zegarków podczas pracy.
      W czasie przerw w pracy lub po jej zakończeniu urządzenia stosowane do przedubojowego oszołamiania zwierząt powinny być wyłączone i zabezpieczone przed dostępem osób nie upoważnionych.
      Stanowiska pracy przy obsłudze oparzelnika powinny znajdować sięw odległości uniemożliwiającej poparzenie pracowników.
więcej >

 
Innowacje dla rolnictwa ... Tworzymy kanon kuchni polskiej ... Jaka może być krowa przyszłośc ...
Minister Jan Krzysztof Ardanowski wziął dziś udział w konferencji pt. „Innowacyjne rozwiązania dla polskiego rolnictwa”. Była to kolejna z cyklu tego typu k ... Wszystkich miłośników kuchni polskiej zapraszamy do współpracy i zaangażowania się w projekt „Kanon kuchni polskiej"/„Polskie dziedzictwo kulinarne". ... ...
© rolnikpolski.pl 2014                  O portalu    Reklama  Współpraca z nami  Napisz do nas  Prywatność