Warning: A non-numeric value encountered in /home/anew/ftp/wwwsebastian/wp-content/themes/divi/functions.php on line 5480
Skuteczne odchwaszczanie a wysoki plon kukurydzy

Skuteczne odchwaszczanie a wysoki plon kukurydzy

Podstawowe czynniki sprzyjające rozwojowi uprawy kukurydzy to stosunkowo szybki postęp odmianowy, ulepszenia technologii uprawy oraz wszechstronność jej użytkowania. Jednym z najważniejszych wyzwań staje się obecnie efektywne odchwaszczanie. Wydajność produkcji...
Produkty zwierzęce niezbędnym składnikiem diety

Produkty zwierzęce niezbędnym składnikiem diety

Rzekoma szkodliwość produktów pochodzenia zwierzęcego, w tym mięsa, jest jednym z najczęściej pojawiających się argumentów organizacji pseudoekologicznych. Mięso oskarża się o to, że nie stanowi naturalnego źródła niezbędnych  składników, powoduje otyłość,...
Jakość handlowa ryb i przetworów rybnych

Jakość handlowa ryb i przetworów rybnych

Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej ryb i przetworów rybnych (ryby mrożone i wędzone, konserwy i marynaty). Objęto nią 106 podmiotów (67 producentów i 39 sklepów). Cechy organoleptyczneW zakresie cech...